Alapállások

Regular
Ha regularos vagy, akkor a deszkán gurulva a jobb lábaddal hajtod magad, és a bal lábad van rajta folyamatosan a deszkán.

Goofy
Ha te goofy-s vagy, akkor a deszkán gurulva a bal lábaddal hajtod magad, és a jobb lábad van rajta folyamatosan a deszkán.

Fakie
Ehhez tudnod kell normálisan gurulnod. Legkönnyebb úgy megcsinálni, hogy ráállsz a deszkára, és nem előre löksz egyed, hanem hátra. Még 180-ból, és body varialból lehet könnyen fakie állást összehozni gurulás közben.

Switch
A switch állás az ellentéte a lábállásodnak. Ha te regulárosan gurulsz, akkor a jobb lábaddal löksz ugyebár. A switch állásnál a regularos a bal lábával löki magát. De ha te goofys vagy, azaz normálisan a bal lábaddal hajtod magad, akkor a switch állás az, amikor a jobb lábaddal hajtod magad.

Nollie
A nollie egy switch fakie állás. Állj rá a deszkára úgy, hogy az elöl lévő lábad a nose-on legyen. Ezzel pattintod a nolliet, a másikkal húzod a deszkát. Ez a nollie állás. Lökéskor a nose-on lévő lábaddal lökd magad előre.

Mongo-goofy
Mongonak nevezzük azt amikor a pattintó lábunk helyett a húzólábunkkal lökjük magunkat. Mongo goofynál jobb lábbal hajtod magad, míg a hátsó lábad a tail előtt, a csavarokon van.

Mongo-regular
Mongonak nevezzük azt amikor a pattintó lábunk helyett a húzólábunkkal lökjük magunkat. Mongo regularnál bal lábbal hajtod magad, míg a hátsó lábad a tail előtt, a csavarokon van.

DaNi2007. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

További trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

beccaa

Kérdés és  a manual? :)

eriko

sziasztok csak kérdezni szeretnék valamit mikkor rá állok a deszkára akkor mindig mikor meggyek akkor mindig hátra teszem a lábam de hogy induljak el vagyis melyik trükkel?

rollers

ezt én KirHun-nak írtam!

ha jobb lábas vagy,akkor: Regular (jobb lábad fent,ballal hajtod!)

ha bal lábas vagy akkor: Goofy (bal lábad fent,jobbal hajtod!)

KirHun

Sziasztok én nagyon kezdő vagyok, honnan lehet eldönteni ,hogy regularos vagy goofys vagyok ?

Attker

Sziasztok, szerintetek mennyi idő után kéne akkorára ugranom hogy le/föl ugrassak 1 patkára ?

tomark

hát én általában mongo regularos vagyok de néha szoktam sima regularban is menni

Experent

nikag ha a deszkád nem teljesen előre fele megy az nem baj mert általában minden deszka 1 kicsit oldalra visz (majdnem mindegyik)

indep

Én eddig (2-3 évig) mongo regularba löktem magam, fogalmam se volt róla, hogy nem úgy kéne... mondták páran, hogy szokjak át normális regularba, mert a mongo nem jó... egyszer kétszer megpróbáltam és NEM ment...fel is adtam azt...én mongoba gyorsabban löktem magam, mint egy goofy-s, vagy mint egy regularos. de aki most mongo az még időben SZOKJON rá a normális hajtásra, és próbálgassa, próbálgassa...nem tanulok könnyen semmi trükköt, meg semmit... de 4 napja elhatároztam, hogy igenis megtanulom! 4 nap alatt megtanultam, hibátlanul lökni, semmi megakadás, nagyon gyorsan, és sokkal jobb, mint a mongo... mostmár bánom, hogy nem a kezdettől fogva lököm így magam, mert mongoba mindent nehezebb volt megtanulni, és még rosszabb is volt... szóval aki mongos, az gyakorolja és menni fog a normális lökés :)

debreceniskater.

Szia!
Én a második megoldással gurulok szóval kb olyan 45 fokos szögben van. nekem így a legkönnyebb gyorsan fliphez beállni vagy 360fliphez épp ami van.
Nemtudom, milyen deszkád van?:D ha silányabb lehet azért.. feltétlenül nézd meg a gumipogácsákat illetve a függök állását
remélem tudtam segíteni :)

nikag

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok,s azt szeretném kérdezni,hogy mikor gurulni akarok csak szimplán a deszkával,akkor a jobb lábam(goofy-s vagyok),ami a deszkán van,az milyen szögben van?
 A lábfejem egyenesen előre néz vagy esetleg 45 fokos szögben el kell fordítanom?
Tegnap próbáltam ki először a deszkát,de ha gurulni akarok vele,mindig oldalra felé megy,s nem egyenesen előre.
Ilyenkor én csinálok vmit rosszul vagy a deszka beállításával nem stimmel vmi? 
Előre is köszönöm a segítő magyarázatot.