Heelflip

A heelflip nagyban hasonlít a kickflip-hez, annyi az eltérés, hogy itt nem a lábfejed első részével pörgeted majd a deszkát, hanem a sarkaddal, ezért az ellenkező irányba fog pörögni, mint a kick-flip esetében. Sokkal nehezebb megcsinálni, mint a kickflip-et, de sokkal jobban is néz ki!

Első lépés: kezdd úgy, mintha ollie-t akarnál csinálni, de az első lábad úgy helyezd, hogy csak a sarkad legyen a deszkán, a lábujjaid lelógjanak.

Második lépés: taposs a deszka végére.

Harmadik lépés: ez a trükkös része a dolognak. Amikor a deszka felemelkedik, csúsztasd felfelé az első lábad, úgy hogy a deszka pörögni kezdjen. Közben emeld olyan magasra a lábaidat, amennyire csak tudod, hogy a deszka nem ütközzön beléjük.

Negyedik lépés: amikor a deszka tetejét látod visszajönni, kapd el a levegőben a lábaiddal és landolj.

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2005. márc.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Summerboarder

Hali, én régóta deszkázom, jól is megy ez a trükk, szerintem nem könnyebb és nem is nehezebb egy kickflipnél. Nos Thomie szerintem te azért csinálhatod rosszul mert amikor ugranál akkor elfordítod a testedet, figyelj arra oda hogy csak normálisan állj, és ne kezdj el fordulni amikor ugrasz! Remélem sikerülni fog próbálgasd! Próbáld ki hogy ha fordulsz fs-be mi fog történni :)

Thomie

hi! nekem rendesen megy a heelflip egyhelyben viszont amikor menetközben csinálom valamiért mindig elfordul bs irányba. Valaki adna 1 tippet hogy ne forduljon el a deszka? Forduljak fs-be?

benceskate

szerintem is könnyebb a heel

benceskate

helló segítség kéne. rendesen lepattintom, jól ki pörgetem de mire vissza raknám a hátsó lábamat addigra a földön van a deszka mit tegyek? magasabbat olliezak ? kérlek segítsetek

dannyway

a kick sokkal könnyebb

ZOMBIE

benec11: Igen ált ez szokott lenni h a heelflip előbb kipörög mint a kick, de ha gyakorolsz akk a kicket előbb tanulod meg mint a heelt :)

benec11

Én csak egy 3-4 hete deszkázom, de szerintem a heel könnyebb, mint a kickflip. Nekem a kickflip csak egy felet pörög, de a heel egészen, sőt, még néha továbbfordul.(de ráérkezni még nem sikerül)

saly

Higyjétek el menni fog! Ne kérdezgessétek, hogy kell, hanem gyakoroljatok és rájöttök magatoktól, mert minden trükk emberfüggő! Amikor én tanultam engem is idegesitett, hogy mindig mögém,elém pörgött, de bizzatok benne, hogy meglesz, mert meglesz! Egyszer csak ráérkeztek és hihetetlen boldogok lesztek! Gyakorlás krdése az egész! Ha megvan és gyakoroljátok, akkor rövid időn belül rutin trükk lehet :) ! Nem nehéz, könnyű! (mondjuk könnyen beszélek, mert ha visszagondolok én se értettem mi baja...:D)

bbenji

am nem nagyon sikerült..
az a bajom h mindig mögém érkezik a deszka..
de próbáltam mindent h ne ugorjak előre de valahogy nem tudtam megállni vagy nem tudom..
tanács? :D

bbenji

na..
voltam ma kint és gyakoroltam a heelflippet..
és.. annyit bénáztam meg minden h még a zoknim is kilyukadt ott ahol rúgom a heelt. xDD