Kickflip

A kickflip egyfajta ollie, csak amikor a deszka a levegőben van, még fordul is egyet a saját tengelye körül. Valahogy úgy kell csinálnod, hogy megpörgeted, aztán a levegőben "elkapod" a lábaddal és úgy érsz földet.

Első lépés: Tedd a hátsó lábad a deszka hátsó végére. A másik lábadat a deszka közepe tájára tedd úgy, hogy a sarkad egy kicsit lelógjon.

Második lépés: nyomd le olyan erősen a deszkát a hátsó lábaddal, ahogyan csak tudod (ala ollie)

Harmadik lépés: Abban a pillanatban, ahogy a deszka vége a talajt érinti, tegyél egy rugó mozdulatot az első lábaddal, közben emeld fel a hátsód. Ez a rúgás fogja megpörgetni a deszkát.

Negyedik lépés: Amikor látod a deszka felső részét visszaérkezni, próbáld a lábaddal "elkapni" a levegőben. Ez a trükk nagyon sok gyakorlást igényel és eleinte a landolás is nagyon nehéz lesz.

Első lépés: tedd a hátsó lábat (ha regular-ban nyomod, ez a jobb) a deszka végére. Az elől lévő láb az első kerekek mögé kerül, úgy, ahogyan kényelmes. (Nem tudom más hogy van vele, de én minél hátrébb teszem az első lábamat, annál magasabbra tudok ugrani).

Második lépés: nyomd le olyan erősen a deszka végét, ahogyan csak tudod.

Harmadik lépés: Ez az a rész, amit sokat kell gyakorolni... Abban a pillanatban, ahogyan a deszka vége leér a földre, csúsztasd az első lábad a deszka eleje felé, aztán emeld fel a hátsó lábad. Ez a lökés fel fogja emelni a deszkát.

Negyedik lépés: Most már csak a landolás van hátra. Hajlítsd be a térdeidet, hogy csökkentsd az ütközést.

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Mxxx

Hali, 2 hónapja kezdtem el tanulni a kickflipet, de mindig kipördül a deszka (360-at forog a tengelye korul, és közben elfordul előttem kb 90 fokot) Mit csinálok rosszul? Elnézést ha érthetetlenül írtam. 

brucie13

Szevasztok! NEKEM a hátsó lábam ráérkezik a deszkára az első pedig húzáskor a talajt éri és sehogy sem tudom visszahúgni (regularos vagyok) mit csinálok rosszul ?

Janko

Mennyi idő megtanulni?

Lizo

Hellósztok!
Nekem az a problémám,hogy amikor pattintás után csúsztatok,akkor a deszka nem fordulja ki a fokot...(goofy-s vagyok)
Válaszokat előre is köszönöm...!

KoWolf

Szerintem nézd meg a függőid mennyire lazák ha nagyon hajlik akkor húzz rajta szerintem ez segíteni fog.

Estranged

Hali! Nekem olyan problémám lenne ami egy kicsit furcsa lehet.Ahogy elnéztem itt emberek nagy részének a landolással van a baj nem a kirúgással/kipörgetéssel. Kb. 1 hete kezdtem el gyakorolni Kickflip-et de a lábam nem tud ráállni a Kickflip-re.Nem tudom hogy ennek mi az oka ahányszor ki akarom rúgni vagy Ollie lesz belőle vagy Heelflip. Ha direkt nézem a lábamat hogy jó helyre rúgjak valahogy akkor sem sikerül. 1 hete már csak ezt próbálgatom napi 1-2 órában és semmi :( . Valaki segítsen!!!!!!!!!!!!

deresbence

helló! Nekem egy bajom van nem tudom meg csinálni a rúgó mozdulatot mindig az a vége hogy a deszka félig meg fordul és az élére esik

skaterboy42

Hellósztok!

Nekem annyi lenne a problémám hogy a flip ki forog normálisan meg a bal lábammal el is kapom csak már a jobb lábam régen a földönvan valaki erre tudna valami tanácsot adni?? (goofy-s vagyok)

KoWolf

Énnekem nincs időm felemelni a hátsó lábamat vagyis nem tudom hogy hogyan csináljam meg mert ha felemelem akkor nem ér le a deszka vége a földre és nem tudok elég magasra ugrani valaki légyszíves segítsen!!!

mett3000

gyakoroljatok helflipet az sokkal könnyebb