Kickflip

A kickflip egyfajta ollie, csak amikor a deszka a levegőben van, még fordul is egyet a saját tengelye körül. Valahogy úgy kell csinálnod, hogy megpörgeted, aztán a levegőben "elkapod" a lábaddal és úgy érsz földet.

Első lépés: Tedd a hátsó lábad a deszka hátsó végére. A másik lábadat a deszka közepe tájára tedd úgy, hogy a sarkad egy kicsit lelógjon.

Második lépés: nyomd le olyan erősen a deszkát a hátsó lábaddal, ahogyan csak tudod (ala ollie)

Harmadik lépés: Abban a pillanatban, ahogy a deszka vége a talajt érinti, tegyél egy rugó mozdulatot az első lábaddal, közben emeld fel a hátsód. Ez a rúgás fogja megpörgetni a deszkát.

Negyedik lépés: Amikor látod a deszka felső részét visszaérkezni, próbáld a lábaddal "elkapni" a levegőben. Ez a trükk nagyon sok gyakorlást igényel és eleinte a landolás is nagyon nehéz lesz.

Első lépés: tedd a hátsó lábat (ha regular-ban nyomod, ez a jobb) a deszka végére. Az elől lévő láb az első kerekek mögé kerül, úgy, ahogyan kényelmes. (Nem tudom más hogy van vele, de én minél hátrébb teszem az első lábamat, annál magasabbra tudok ugrani).

Második lépés: nyomd le olyan erősen a deszka végét, ahogyan csak tudod.

Harmadik lépés: Ez az a rész, amit sokat kell gyakorolni... Abban a pillanatban, ahogyan a deszka vége leér a földre, csúsztasd az első lábad a deszka eleje felé, aztán emeld fel a hátsó lábad. Ez a lökés fel fogja emelni a deszkát.

Negyedik lépés: Most már csak a landolás van hátra. Hajlítsd be a térdeidet, hogy csökkentsd az ütközést.

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

kistomasz

jó kb nekem is ennyi lesz csak annyi a baj , hogy a deszka nem pörög egész 360 fokot mit csináljak jobban ?

debreceniskater.

bekesiadam! erre nincs magyarázat ele kell álnod nincs más lehetőség.
kistomasz: én 4 nap alatt tanultam meg :) 1 nap kipörgettem és a 4.napon beadtam azt hiszem 7x. :)

kistomasz

ti mennyi idő alat tanultátok meg ?

Betti6210

áldom az eget h feltalálták a sípcsontvédőt :)
jó szolgálatot tett :DDD

bekesiadam

oké köszi már nem kell tanács már megyeget :D 

bekesiadam

valaki tudna egy kezdőnek tanácsot adni ? ....én már régebben tudtam ezt a trükköt még varialba is ...de volt egy sérülésem amit nem akarok részletezni .... van egy bajom állóhelyből és valamilyen padkáról v lépcsőről be tudom adni a kickflipet de ha csak simán meek úgy nem, az első lábam nem megy rá a vissza a lapra hanem a deszka mellé érkezik pont akkor amikor a 4 kerék érkezik .... valaki lécci tudna vmi tanácsot adni ???? :) előre is köszi 

petikalo

http://www.youtube.com/watch?v=SO6E8vLtYfw

petikalo

Én most tanultam meg ezt a trükköt, elmondanék pár dolgot, ami sztem fontos, de nem volt benne a leírásban. Először is én először kipörgetni tanultam meg a deszkát, de sehogy sem ment, h mindkét lábbal ráálljak. El kell szánnod magad, h ink mind2 lábbal a deszkára érkezz, eleinte csak a függőkre, meg a lap szélére fogsz érkezni, de ne csináldd máshogy, mert leragadsz a kipörgetésnél. Másodszor is ezt a trükköt gyorsan kell csinálni, nem úgy mint pl a 180 shove it-ot, amit félálomban is lehet, mert különben nem fog teljes 360 fokot fordulni :D.  Kb ennyi, a többi le van írva fent. Meg még annyit tennék hozzá, h érdemes földön gyakorolni, nem hangos, a térded is később fájdul meg, plusz a kezdeti bénázásoknál nem gurul ki alólad a deszka, és nem esel mindig el. Ha már földön megy utána érdemes betonon gyakorolni.

ZsolTeee

hello  olyan gondom van hogy ha kipörgetem akkor vagy elrepül pörgés közben vagy rendesen kipörög csak hamar érkezek

benec11

nekem ez a kickflip sehogy se megy, pedig már adtam be: varial kickflipet, kickflip body-varialt, heelflipet, half cab heelflipet, fakie heelt, de a kickflipnél a húzó lábamat nem tudom visszarakni a deszkára, pedig kirúgni kirúgok duplát is simán, meg egy lábbal ráesek arra is