Kickflip

A kickflip egyfajta ollie, csak amikor a deszka a levegőben van, még fordul is egyet a saját tengelye körül. Valahogy úgy kell csinálnod, hogy megpörgeted, aztán a levegőben "elkapod" a lábaddal és úgy érsz földet.

Első lépés: Tedd a hátsó lábad a deszka hátsó végére. A másik lábadat a deszka közepe tájára tedd úgy, hogy a sarkad egy kicsit lelógjon.

Második lépés: nyomd le olyan erősen a deszkát a hátsó lábaddal, ahogyan csak tudod (ala ollie)

Harmadik lépés: Abban a pillanatban, ahogy a deszka vége a talajt érinti, tegyél egy rugó mozdulatot az első lábaddal, közben emeld fel a hátsód. Ez a rúgás fogja megpörgetni a deszkát.

Negyedik lépés: Amikor látod a deszka felső részét visszaérkezni, próbáld a lábaddal "elkapni" a levegőben. Ez a trükk nagyon sok gyakorlást igényel és eleinte a landolás is nagyon nehéz lesz.

Első lépés: tedd a hátsó lábat (ha regular-ban nyomod, ez a jobb) a deszka végére. Az elől lévő láb az első kerekek mögé kerül, úgy, ahogyan kényelmes. (Nem tudom más hogy van vele, de én minél hátrébb teszem az első lábamat, annál magasabbra tudok ugrani).

Második lépés: nyomd le olyan erősen a deszka végét, ahogyan csak tudod.

Harmadik lépés: Ez az a rész, amit sokat kell gyakorolni... Abban a pillanatban, ahogyan a deszka vége leér a földre, csúsztasd az első lábad a deszka eleje felé, aztán emeld fel a hátsó lábad. Ez a lökés fel fogja emelni a deszkát.

Negyedik lépés: Most már csak a landolás van hátra. Hajlítsd be a térdeidet, hogy csökkentsd az ütközést.

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Betti6210

már minden 5. sikerul de az érkezésnél a lábaim mindig egymás mellés "esnek" segítsetek hogy érkezzek terpeszbe?

monyonyoo

http://www.youtube.com/watch?v=AQ0MUOGzO0g lécci segítsetek

Kape970420

kipörgetés után csinálj egy terpeszt ezzel hagyd kipörögni magad alatt a deszkát, és rántsd vissz a kábaid. ezt egy elég jó deszkás mondta nekem bár nemtom a kickflipet, a heelt ugyanígy csinálom és miliméterek választanak el a sikertől.

xzelskater1

már csak ez kéne mert kipörgetni már kitudom

xzelskater1

Valaki ki tudná fejteni bővebben ezt a \ lábbal elkapás\ dolgot?! meg hogy hogy pörgessem magam alatt? Nagyon kéne komolyan annyit gyakorlom! Köszi

Toxicity99

Megvan!Áhh nagyon király trükk, köszi a leírást! :DD

Kape970420

nem

Noname.

ezt csak menés közbe lehet?

Kape970420

na ma gőzerővel elkezdtem gyakorolni magam alatt már ki tudom pörgetni megtanulok ráérkezni

Kape970420

én se tudok ráérkezni pedig duplán is kipörgetem. tudok pár trükköt de leragadtam egy szinten mert nem tom megtanulni a kickflipet (mondjuk gyakoroltam pár hétig aztán abbahagytam mert ráuntam, de újra el fogom kezdeni gyakorolni)