Kickflip

A kickflip egyfajta ollie, csak amikor a deszka a levegőben van, még fordul is egyet a saját tengelye körül. Valahogy úgy kell csinálnod, hogy megpörgeted, aztán a levegőben "elkapod" a lábaddal és úgy érsz földet.

Első lépés: Tedd a hátsó lábad a deszka hátsó végére. A másik lábadat a deszka közepe tájára tedd úgy, hogy a sarkad egy kicsit lelógjon.

Második lépés: nyomd le olyan erősen a deszkát a hátsó lábaddal, ahogyan csak tudod (ala ollie)

Harmadik lépés: Abban a pillanatban, ahogy a deszka vége a talajt érinti, tegyél egy rugó mozdulatot az első lábaddal, közben emeld fel a hátsód. Ez a rúgás fogja megpörgetni a deszkát.

Negyedik lépés: Amikor látod a deszka felső részét visszaérkezni, próbáld a lábaddal "elkapni" a levegőben. Ez a trükk nagyon sok gyakorlást igényel és eleinte a landolás is nagyon nehéz lesz.

Első lépés: tedd a hátsó lábat (ha regular-ban nyomod, ez a jobb) a deszka végére. Az elől lévő láb az első kerekek mögé kerül, úgy, ahogyan kényelmes. (Nem tudom más hogy van vele, de én minél hátrébb teszem az első lábamat, annál magasabbra tudok ugrani).

Második lépés: nyomd le olyan erősen a deszka végét, ahogyan csak tudod.

Harmadik lépés: Ez az a rész, amit sokat kell gyakorolni... Abban a pillanatban, ahogyan a deszka vége leér a földre, csúsztasd az első lábad a deszka eleje felé, aztán emeld fel a hátsó lábad. Ez a lökés fel fogja emelni a deszkát.

Negyedik lépés: Most már csak a landolás van hátra. Hajlítsd be a térdeidet, hogy csökkentsd az ütközést.

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2009. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Ismeretlen

köszike

Linki

Nem muszály nagyot ugrani, én olliezás nélkülis megtudom már csinálni a kickflipet, prög alattam a deszka de max ha 5cm-re felugrik:D

Ismeretlen

megkorrát kell ugrani hogy tudjak csinálni 1 kickflippet?

Mildew

én ugy csinálom a kickflippet hogy a menet irány felőli (első) lábammat a deszka szélére és a csavarok mögé teszem 45fokot bezáróan! (vagy fent vagy lent-re rakom a lábam de ha a deszka lenti szélére rakom sokkal könnyebb bepörgetni)

Peti

Ha kickflipet próbálok, 3 lehetőség van: 1. Ugye, a deszka oldalán kéne elhuzni a lábam, de én annyira elhuzom, hogy csak mellélépek :S Erre monnyuk tudom a megoldást :D 2. Megvan ugy kb az oldala, meg is pördül, csak 3 méterrel előttem landol :S :D Mi lehet a baj?
3. Pattintás, pörgetés, első lábbal elkapás, csak közben lent van a hátsó lábam :S :D Reflexből leteszem... Vmi tipp?