Ollie

Az ollie majdnem az összes gördeszkás trükk alapja. Mondjuk tíz trükkből kilencben megtalálható valamilyen módosulata ennek a trükknek. Alapjában véve az ollie azt jelenti, hogy a deszka a lábadra "tapad" ugrás közben. Ez valószínűleg a legkönnyebb trükk, minden kezdő első leckéje.

Első lépés: Tedd a hátsó lábad a deszka tailre. Az elől lévő láb az első kerekek mögé kerül, úgy, ahogyan kényelmes. (Nem tudom más hogy van vele, de én minél hátrébb teszem az első lábamat, annál magasabbra tudok ugrani).

Második lépés: Pattints (nyomd le olyan erősen a deszka végét, ahogyan csak tudod)

Harmadik lépés: Ez az a rész, amit sokat kell gyakorolni... Abban a pillanatban, ahogy kipattintod a deszkát, csúsztasd a lábad a nose irányába. Gyakori hiba hogy talppal húznak a kezdők, kicsit behajlítva a cipőtök oldalával kell. Ezzel együttkövesd az első lábad a hátsó lábaddal. Ez a lökés fel fogja emelni a deszkát.

Negyedik lépés: Most már csak a landolás van hátra. Hajlítsd be a térdeidet, hogy csökkentsd az ütközést.

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2005. márc.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Evoid

petrillarekaedua, lehet, itt van róla videó: https://www.youtube.com/watch?v=cSTqR9U0-LE

petrillarekaedua

A penny boarddal lehet ugratni, mert nekem nem sikerült?! Nem tudom, hogy én csinálok valamit rosszul, vagy a deszkám kialakítása olyan amivel ne lehetne ugratni. Amikor lenyom hátul, elöl felemelkedik, de bármit csinálok a hátsó kerék nem szakad el a földtől.

Garfield

Én is így vagyok!

TomSkate

Tegnap kezdtem el az ollie-t, de nem sikerül. Lenyomom a hátsó lábam, de nem tud pattanni, mert nem tudom felhúzni.. Melyik lábbal kell ugrani? Vagy nem kell ugrani? Szóval felemelkedik a deszka eleje, felhúzom az első lábam, a hátsó kerék meg max. 1 centit emelkedik meg és amint felemelem a hátsó lábam visszaesik. Ha egyszer lenyomom a hátsó lábam, hogyan emeljem azt fel? Valami tipp? 

zuzupi

nekem sikerül csak mindig a hátsó lábam nem a deszkára érkezik ha meg igen akkor meg elvesztem az eggyensúlyt

kgelli0314

Én egy helyben kb. 20cm ugrok de menés közben nem megy.
Mit tanácsoltok? 

KoWolf

Kedves czakobalint1 húzd meg a függődet mert szerintem nagyon laza. Kedves szocsi neked pedig azt ajánlom, hogy sokat gurulj vele és próbálkozz mert szerintem még nem szoktad meg eléggé az új lapodat.

szocsi

helló a régi deszkámmal 20-30cm-res re tudtam az olliet. de az új darkstar deszkámmal az a gond h kimegy alóllam amikor csinálom vagy pedig a nosira érkezek..de van olyan is amikor a deszka kick flipet pörög. mi lehet a gond?

czakobalint1

hello én amikor oillie zok akkor csak úgy tudok felugratni kb20cm re hogy nincsen a deszka vízszintesen mit csináljak?

jasonkrot

Írj üzit, ha esetleg nem érted, h mire gondolok:) am rajtam kívül ki pesti még?