Pop-Shovit

A pop-shovit egy másik alaptrükk, amit stílusosan begyakorolva lenyűgözheted a nézőközönséged. A lényege annyi, hogy a deszkát kipattintod és bs irányban 180°-ot forgatod. Megjegyzés: Neked nem kell a deszkával együtt fordulni.

Első lépés: Állj be ollie pozícióba, de az első lábad kicsit tedd lejjebb a deszkáról, hogy ne akadályozd majd vele a deszka forgását. Eleinte a könnyebbség kedvéért tedd csak az első lábad az első kerekek fölé, de ha már ráéreztél, körülbelül lap közepénél, első függő nyolcasai mögé tedd( ahogy érzed persze)

Második lépés: Pattints ki a deszkát, amilyen erővel csak tudod, és a pattintó lábad nagyon picit hátrafelé is lökd le, hogy a deszka elkezdje a 180-t forogni. Az első lábad őszintén szólva nem is igazán kell, emeld csak fel és jóval a deszka fölött csak kövesd a lapot. Ne felejtsd el hogy a hátsó lábaddal is ugorni kell!

Harmadik lépés: Az érkezés őszintén szólva igen egyszerű. Minél magasabban vagy a deszka fölött( magyarul minél nagyobbat ugrottál Te) annál könnyebben landolsz. Figyeld a lapot, és érkezz nyolc csavarra! Ha kicsit ugrasz és csak a pattintásod nagy, húzd fel a térdeid és úgy próbáld elkapni a lapot! Viszont így egyensúlyvesztés lehetséges! Szóval maradjatok csak az első variánsnál!

Megjegyzés: Amíg nem megy profin, ugorjatok kicsit előre, mert a lap nem alattatok fog forogni, hanem elétek.

Gyakorlás Gyakorlás:)

Forrás: dstreet.hu

A cikk születésének ideje: 2005. márc.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

buduboti

Mit csinálok rosszul, ha a deszka mögém kerül, és nem tudok ráugrani?

kiskocsis

én nem tudok ugrani a hátsó lábammal... akárhogy próbálkozok kipattintom de a hátsó lábam lent marad :\ valaki nem tud vmi tanácsot vagy ilyesmit?

enrico99

nem is kell ollizni eleg lepatintani a deszka hatujat

bekesiadam

de a pop-shove-it nál kell az ollie a sima shove-itnál nem kell de itt kell másképp csak shove -it lessz az egész az is trükk de messze nem olyan szép mint ez 

debreceniskater.

hát nem feltétlen :D

Mark321

ennél kell ollizni?

debreceniskater.

az lehet FS pop shove it ami más :) de az is király trükk meg egyszerü akár a sima pop shove it :)

GoldSkater

nahh kezdd megyegetni az új deszkámmal de én valahogy amikor felpattintom kicsit a végét fs irányába eltolom és így valamivel könnyebb :)

GoldSkater

ehh nekem 1 fél kickflip-et pördült a deszka bár a függője már elötte eltört, mostmár a kerék is lejött xD m1 lesz új xd

Kape970420

ez már sokszor sikerül, most úgy gyakorlom hogy nagyon magasan pörgetem ilyen 40-50 cm magasan egyszer majdnem sikerült csak kicsúszott alólam (mármint a magas variációnál). Aztán egyszer nem sikerült elkapnom normálisan így kipörgött mégegy flippet és majdem pop shuvit-late kickflipet csináltam : DD nagyon durva volt.